25.6.2011

Iloista keskikesää!

Saimme hyviä uutisia tällä viikolla: Tammervoiman jätteenpolttolaitos on päättänyt sijoittaa Tarastenjärvelle eikä Ruskoon. Huh, yksi murhe vähemmän.

Pankin kanssa on sovittu laina-asiat kuntoon, ja Lammin edustajan kanssa allekirjoitimme sopimuksen ennen kuin kaikki jäimme kesälomalle. Nyt on kolme viikkoa aikaa kiireettömään lomailuun. Hyvää kesää ja tsempppiä teille jotka pääsette heti heinäkuun alussa aloittamaan rakennustyöt!

18.6.2011

Mistä saisi kelloon lisää tunteja?

Rakennuslupahakemus on viimein saatu jätettyä ja asioiden eteneminen jälleen muista kiinni. Ei voi mitään, aloitus venyy niin pitkälle syyskuulle että täytyy rakennusporukan kanssa miettiä, onko viisasta siirtää aloitus suosiolla ensi kevääseen. Talvipakkasella kun ei runkoa voi pystyttää.

Naapureiden kuulemisen hoiti mies, ja samalla paljastui mielenkiintoinen yksityiskohta tästäkin velvollisuudesta. Me ja arkkitehtimme luonnollisesti oletimme, että vastapäätä tien toisella puolella asuvat ovat niitä naapureita joita täytyy kuulla. No, he olivat kaupungilta käyneet tiedustelemassa keneltä kaikilta allekirjoitukset pitää pyytää, ja kaupungin mielestä me emme kuulu siihen joukkoon. Aika erikoista.

Lauantaiaamupäivän ratoksi yritimme päästä keittiökaupoille. Lapset saatiin hoitoon ja olisi ollut aikaa ihan kahdestaan pyytää tarjouksia, mutta mitä vielä: suurin osa liikkeistä on kesälauantaisin suljettu. Iski pieni turhauma. Missä välissä ihmisen olisi tarkoitus kaikki nämä asiat saada hoidetuksi ja vielä työpäivän tehtyä päälle? Miinustunteja rapsuu töissä sitä tahtia, että lapsia näkee pian vain iltapalalla ja hoitoon viedessä kun tunteja yrittää tehdä takaisin.