27.9.2011

Ei edelleenkään mene kuin Strömsössä

No niin, maansiirtotyöt aloitettiin viikko sitten ja lupaus oli saada ne viikossa valmiiksi. Ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä tämä(kään) vaihe, vaan valmista on luvattu nyt tämän viikon perjantaille. Tontilta piti viime viikolla räjäyttää neljä isompaa lohkaretta ja se on saatu tehtyä, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut sitten mitään. Kivimiesten piti aloittaa anturoiden askartelu keskiviikkona mutta menee siis ensi viikkoon. Talven tulo pelottaa: ei taideta tätä tahtia saada kattoa päälle ennen pakkasia.

Sähköurakointi otettiin Sähkökalustajat Oy:ltä ja he kävivät tänään tuomassa tontille pääkeskuksen. Saa nähdä milloin sähkölaitos saa sinne virtaa. On muuten hieman omituista, että Tampereen sähkölaitos mainostaa esitteessään näin: "Tampereen Sähköverkko Oy:ltä voi liittymätilauksen yhteydessä tilata myös liittymisjohdon ja pihakeskuksen asennettuna." Liittymätilaukseen ruksimme siis tarjouspyynnön kyseisestä työstä. Mitään ei asiasta kuitenkaan ole koskaan kuulunut, ja sähkösuunnittelijamme tiesi kertoa ettei sähkölaitos keskuksia enää pystytäkään. Siksi tulikin sitten kiire sähköurakoitsijan valinnassa.

Viikonloppuna tontin laitaan majoittui hehkeä asuntovaunu vuosimallia -76 edelliseltä vuosisadalta. Ei sen kanssa ehkä viikonloppureissuun lähdetä, mutta kyllä siellä saa kahvit juotua ja mikrossa eväät lämmitettyä. Rakentaessa tulee eka kerta vastaan asiassa kuin asiassa, kuten ajamisessa asuntovaunun kanssa ja vieläpä moottoritiellä. :-)

21.9.2011

Kuoppa

Viimeinkin tontilla tapahtuu jotakin!
 Haaviston koneet olivat eilen jo aamulla työn touhussa.

Pientä päänvaivaa aiheutti korkeusmerkintöjen etsintä tontin ympäriltä, siellä olivat vastaava mestari ja maansiirtoporukka ihmeissään kun viereisen muuntajakopin merkinnät olivat jotain ihan muuta kuin olisi pitänyt. Voi olla, että keväällä muuttunut korkeusjärjestelmä oli tässä sotkemassa, mene ja tiedä. No, koska muualla lukemat näyttivät kuitenkin pitävän kutinsa saatiin hommat käyntiin.
Tontin perällä on muutama isompi kivenlohkare jotka vaativat ehkä kaivuria järeämpää voimankäyttöä. Tänään maata on kaivettu vielä enemmän pois, joten melkoinen monttu on tontin paikalla.

Kävimme tänään Lammin taloesittelyissä Pirkkalassa, hienolla paikalla aivan järven rannassa. Olivat kyllä melkoisen upeita molemmat talot! Kultakutri alkoikin tivata miksi meille ei voida rakentaa uima-allasta. No tuota...

19.9.2011

Huomenna jyrähtää

Vihdoinkin suunnitteluvaihe on ohi ja maatyöt saadaan käyntiin huomisaamuna. LVI-suunnittelu otti koville ja vei aivan tolkuttoman kauan, mutta nyt on kaupungin leima papereissa ja hommat pääsevät ihan toden teolla rullaamaan. Toivomme oikein lämmintä, kaunista ja pitkää syksyä, että talo saadaan pystytettyä vielä ennen talvipakkasten tuloa!

Tulikohan nyt kaikki vesipisteet ja viemärit mietittyä kahteen kertaan? Mahtuukohan tekniseen tilaan enää itse sisään kun sinne tungetaan kaikki mahdollinen tekniikka? Tuliko keittiöön tarpeeksi pistorasioita ja entäs ne ulkovalot, onkohan ne järkevästi sijoiteltu?

2.9.2011

Isoja päätöksiä

Tällä viikolla on sitten koetettu saada avoinna olevia asioita päätettyä. LVI:n kilpailutuksen päätteeksi päädyimme ottamaan kokonaisratkaisun KotiLoimulta. Saamme yhdestä paikasta Stiebel Eltronin maalämpöpumpun, Air Wisen ilmastointilaitteen jäähdytyksellä, Primexin lattialämmityksen ja Beamin keskuspölynimurin, kaikki nämä saman tiimin asentamina. KotiLoimun tarjous oli todella hyvin eritelty ja kattava, ja sekin vaikutti päätökseemme jonkin verran. Valitettavasti tarjouksia ei voi vertailla kunnolla jos kaikkien osasien hinta ei ole tiedossa, ja sen vuoksi muutama kilpailija putosi pelistä.

Sovimme tällä viikolla myös maansiirtotöistä Haaviston kanssa ja tilasimme sähkölaitokselta liittymän tontille. Sähkö- ja valaistussuunnittelun aloitimme jo jonkin aikaa sitten Beatronin Jari Haatajan kanssa, ja kunhan saamme mietittyä miten ilmastointi- ja viemäriputket koteloidaan alakerran kattoon, pitää suunnitelmat viimeistellä. Meillähän on sauna yläkerrassa olohuoneen yläpuolella, joten vaihtoehtoina putkien kuljetukselle on koteloida seinien vierustat tai laskea koko katto keskeltä. Ensimmäinen vaihtoehto luonnollisesti olisi mukavampi.

Mitäs vielä... Ei oikein ajatus kulje kun nuhaa pukkaa. Jossain välissä koetan laittaa tarkemmat tiedot valitsemistamme ratkaisuista, kun nyt en jaksa tarkemmin speksailla.

Hauskaa käydä piipahtamassa silloin tällöin tontilla, kun ympärillä on täysi tohina päällä. Ja niin on pian meilläkin. Muistakaahan lapselliset ihmiset Hirvikallion leikkipuiston avajaiset sunnuntaina 4.9. klo 15!