12.10.2011

Anturat valettu

Here we go, vihdoin ja viimein.

Tänään tuli Rudukselta pari autollista betonia anturamuottien täytteeksi.

Perustukset ovat tosiaan hieman haasteellisesti viidessä eri tasossa. Tässä täytetään portaikon ympäristöä, takana tekninen tila ja työhuone.

Laskujen putoilemista postilaatikkoon ei voi estää. Aivan tolkutonta rahanmenoa! Maa-aines on tähän mennessä maksanut jo reilusti yli kymppitonnin, ja lisää on vielä tiedossa.Ensimmäinen kivikuormakin saapuu Lammilta perjantaina. Ja ensi viikolla pitäisi Rototecilta tulla maalämpökaivon poraajat, eli laskuja on odotettavissa myös tulevina viikkoina. Eniten ehkä harmittaa vesilaitokselle maksettu liittymämaksu kuusi tonnia, kun tuntuu että se on aivan kohtuuton summa eikä sillä oikeastaan saa yhtään mitään.

4.10.2011

Kuoppa on vihdoin täytetty

Kaksi viikkoa siinä sitten kului että saatiin maansiirtotyöt valmiiksi. Ei ollut ihan perjantainakaan vielä tontti rakennuskunnossa, vaan vasta tänään olivat koneet siirtyneet seuraavalle työmaalleen lähikadulle. Kuvallista todistusaineistoa tästä iloisesta tapahtumasta ei valitettavasti ole, mutta huomenna pitää mennä ikuistamaan viiteen tasoon kerrostettu pihamaa kun sitä niin huolella ja hartaudella hiottiin valmiiksi. Tässä kuitenkin eilen kännykällä räpsäisty otos.

Lammilta tuli jo ensimmäinen tavarakuorma eilen. Muuten hyvä, mutta Kaukokiidon kuski oli heilauttanut lastin kolmen tontin päähän meidän työmaasta... Onneksi ei ollut kivikuormasta kyse! Lainattiin naapurista nokkakärryt ja punnerrettiin pieni tavaralava omaan osoitteeseen. Tänään tai huomenna aamusta pitäisi tulla myös lasti LammiTassuja, toivottavasti ne osuvat oikean tontin pihaan.

Sunnuntaina kävimme Asta-messuilla pyörähtämässä, mutta oli vähän pettymys. Saunan lauteisiin sieltä sai ideaa, ja muurarilta saimme yhteystiedot että voitaisiin suunnitella mittatilaustakkaa tiilestä. Grohen pisteessä kuulimme, että K-Raudasta saisi nyt heidän seinäpyttyjään alle 400 eurolla koko setti - pitänee lähteä sinne pyttyostoksille. Muuten päivän paras hetki taisi olla kahdestaan nautittu ateria Tammerin Trattoriassa.